-->

İthalat Garantisi İle Cihaz Alınabilir Mi ?

Bir elektronik cihaz veya bir telefon almadan önce yapacağınız araştırmalarda şunları çokça göreceksiniz. İthalatçı garantili, Türkiye garantili, Distribütör garantili ya da paralel ithalat gibi terimler peki bunlar nedir ?
 Distribütör garantisi ne demek? 
Şirketin resmi ve yasal olarak Türkiye’de sattığını, resmi olarak ürüne destek verdiğini anlıyoruz.Distribütör garantili ya da Türkiye garantili cihazlar da herhangi bir sorunda kullanıcılarına çok az sorun yaratan,  güvenilir olan cihazlardır.
 İthalatçı garantili ne demek? 
Büyük bir perakende markası ya da  bir şirket, yüksek sayı da ürünü yurt dışından direk kendi imkanlarıyla getirtiyor.  İthalatçı garantili elektronik cihazlar, herhangi bir ülkeden ucuz fiyatlara alınan ve direk ülkeye sayılı bir biçimde getirilen cihazlardır. Paralel ithalat'la  ithalatçı garantili arasındaki en büyük fark, ürüne verilen garantide karşımıza çıkıyor. Dışarıdan gelen cihazın normalde garantisi olmazken, ithalatçı garantili de, cihazları ithal eden firma, telefonlara garanti desteği sağlıyor. 
Paralel ithalat ne demek? 
Paralel ithalat ise, yurt dışından direk cihazların getirtilip, IMEI numaraları ile doğrulanmış ya da doğrulama işlemi gerçekleşmeden kullanıcılara sattığı satış türüdür. Genel olarak ithalatçı garantisine benziyor fakat bir garanti desteği sağlamaz. Paralel ithalatta ise hiç bir garanti sunmuyor.

1 Yorum "İthalat Garantisi İle Cihaz Alınabilir Mi ?"

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam